Powrót do listy przepisów
Sałatka z gotowaną szynką, jajkiem marynowanymi grzybami z ostrym sosem tatarskim

Składniki dla porcji 0:

  • kilka plasterków wędzonej odgotowanej szynki
  • 1 mała czerwona cebula
  • kilka ugotowanych jajek przepiórczych
  • kilka marynowanych borowików lub podgrzybków
  • kilka korniszonów
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • szczypiorek
  • kilka marynowanych pieczarek
  • 1 mała cebula
  • kilka korniszonów
  • kilka łyżek majonezu
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • TABASCO® Brand Pepper Sauce
  • sól
  • czarny pieprz

Sałatka z gotowaną szynką, jajkiem marynowanymi grzybami z ostrym sosem tatarskim

Przygotowanie

Plasterki zwijamy i układamy na półmisku. Dookoła układamy pokrojone w kawałki korniszony, połówki jajek przepiórczych i marynowane grzybki. Całość obsypujemy posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem i plasterkami cebuli (rozdzielamy je na pojedyncze krążki). Podajemy z ostrym sosem tatarskim.

SOS TATARSKI

Pieczarki, korniszony i cebulę kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z majonezem. Przyprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i sporym chlustem sosu TABASCO®. Na koniec dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki. Odstawiamy na godzinę żeby wszystkie smaki się dobrze przegryzły.

> Pobierz przepis (PDF)
Więcej przepisów