Powrót do listy przepisów
Pikantny grillowany stek

Składniki dla porcji 0:

  • 2 łyżeczki sosu TABASCO® Original Red
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1/2 łyżeczki liści tymianku
  • 1/8 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1 ok. 450 g stek z polędwiczki wołowej bez kości,

Pikantny grillowany stek

Przygotowanie

W małej misce połącz sos TABASCO®, sól, czosnek w proszku, tymianek i ziele angielskie, dokładnie wymieszaj. Grzbietem łyżki wetrzyj mieszankę w stek po obu stronach. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę lub na noc. Przed grillowaniem ogrzej do temperatury pokojowej.

Nagrzej grill lub ruszt. Przełóż stek na grill lub ruszt i piecz przez 8 minut, aż będzie średnio wysmażony (lub do wybranego stopnia wysmażenia), przewracając raz.

Porcja dla 2 osób

> Pobierz przepis (PDF)
Więcej przepisów