Powrót do listy przepisów
Pikantne marynowane krewetki

Składniki dla porcji 0:

  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 1 cebula dymka, drobno posiekana
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki świeżego soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu TABASCO® Original Red
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki tartego chrzanu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sól do smaku
  • 900 g ugotowanych średnich krewetek, obranych i wyżyłowanych

Pikantne marynowane krewetki

Przygotowanie

W dużej misce połącz wszystkie składniki poza krewetkami i dokładnie wymieszaj. Dodaj krewetki i wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na 4-6 godzin lub na noc.

Przełóż krewetki na talerz i podawaj z wykałaczkami. Dla uzyskania bardziej eleganckiego efektu nadziej każdą krewetkę od głowy do ogona na wykałaczkę, tworząc łuk, i ułóż na talerzu.

Porcja: 30-40 krewetek

> Pobierz przepis (PDF)
Więcej przepisów