Powrót do listy przepisów
Pasta z kurczaka i jalapeño

Składniki dla porcji 0:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 opakowanie (225 g) miękkiego serka śmietankowego
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki posiekanej czerwonej papryki
  • 2 łyżki posiekanej papryki jalapeño
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 3/4 łyżki sosu TABASCO® Original Red

Pasta z kurczaka i jalapeño

Przygotowanie

Za pomocą noża lub robota kuchennego posiekaj drobno kurczaka. Na patelni o średnicy 30 cm podgrzej oliwę na średnim ogniu. Dodaj kurczaka i smaż ze wszystkich stron do uzyskania miękkości i złocistego koloru, często mieszając. W misce połącz serek śmietankowy, majonez, mleko, czerwoną paprykę, paprykę jalapeño, sok z cytryny, sól, sos TABASCO® i usmażonego kurczaka, dokładnie zmiksuj.

Nagrzej piekarnik do 190°C. Przełóż masę z kurczaka do żaroodpornego garnka lub niewielkiej formy do zapiekanki. Piecz przez 20 minut lub do momentu, gdy masa będzie gorąca i zacznie bulgotać. Podawaj z krakersami lub trójkątami pita.

Porcja na ok. 3 szklanki

> Pobierz przepis (PDF)
Więcej przepisów