Powrót do listy przepisów
Krewetki grillowane z pomidorami i TABASCO®

Składniki dla porcji 0:

  • 2 średnie pomidory
  • 16-20 krewetek
  • kilka ząbków czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • kilka gałązek tymianku, rozmarynu i natki pietruszki
  • sos TABASCO® Original Red
  • oliwa z oliwek

Krewetki grillowane z pomidorami i TABASCO®

Przygotowanie

Krewetki oczyścić, umyć i osuszyć.

Zamarynować je w soku z cytryny, TABASCO® i drobno posiekanym czosnku. Pomidory przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Przyprawić solą i pieprzem, delikatnie skropić oliwą, ułożyć kilka gałązek tymianku, rozmarynu i opiec na grillu.

Kiedy pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzucić zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiec je z każdej strony. Gotowe krewetki ułożyć w pomidorowych „miseczkach” obficie posypanych natką pietruszki i skropionych dobrą oliwą.

Doskonałym dodatkiem będzie grillowana bagietka przetarta rozkrojonym ząbkiem czosnku.

> Pobierz przepis (PDF)
Więcej przepisów