Powrót do listy przepisów
Kowbojskie chili z fasolą

Składniki dla porcji 0:

  • 450 g chudej mielonej wołowiny
  • 1 średnia cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1/2 szklanki sosu pomidorowego
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1 puszka (425 g) fasoli chili
  • 2 łyżki sosu TABASCO® Green

Kowbojskie chili z fasolą

Przygotowanie

Na dużej patelni smaż mięso na średnim ogniu przez ok. 5 minut, mieszając, aby rozdzielić je na mniejsze kawałki. Dodaj cebulę i czosnek, smaż do miękkości przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby odsącz nadmiar tłuszczu.

Dodaj sos pomidorowy, wodę, chili w proszku, sól, dokładnie wymieszaj. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj przez kolejne 5 minut lub do wyparowania większości płynu. Dodaj fasolę chili i zielony sos TABASCO®, podgrzej.

Porcja dla 4 osób

> Pobierz przepis (PDF)
Więcej przepisów