Powrót do listy przepisów
Kiełbaski białe z sosem TABASCO® BBQ

Składniki dla porcji 0:

  • 0,8 kg dobrej białej surowej kiełbasy
  • bagietka lub inne ulubione pieczywo
  • 150 g suszonych śliwek
  • kilka łyżek pasty pomidorowej lub dobrego keczupu
  • szczypta cynamonu
  • kilka łyżek sosu sojowego
  • sos TABASCO® Original Red
  • 2-3 ząbki czosnku
  • cukier (opcjonalnie)

Kiełbaski białe z sosem TABASCO® BBQ

Przygotowanie

Suszone śliwki zalać na noc wodą. Następnego dnia ugotować (nie odlewać wody).  

Czosnek utrzeć na tarce i dodać do śliwek. Wlać sos sojowy i dodać pastę pomidorową lub dobry keczup. Wszystko zmiksować na gładko. Doprawić do smaku sosem Tabasco® i szczyptą cynamonu. 

Kiełbasę pokroić w grube plastry i ułożyć na ruszcie grilla. Opiec na mocny złoty kolor. Kiełbasę można również usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu na patelni.

Przypieczoną kiełbasę zanurzyć solidnie w sosie BBQ i przegryźć ulubionym pieczywem.

> Pobierz przepis (PDF)
Więcej przepisów