Powrót do listy przepisów
Grillowane kanapki habanero z serem

Składniki dla porcji 0:

  • 6 łyżek niesolonego masła, roztopionego
  • 1 1/2 łyżeczki sosu TABASCO® Habanero
  • 8 kromek chleba na zakwasie
  • 170 g (8 cienkich plasterków) sera gouda

Grillowane kanapki habanero z serem

Przygotowanie

W małej misce połącz masło, sos TABASCO® Habanero i sól, dokładnie wymieszaj. Odstaw. Ser podziel równo na 4 kromki chleba i przykryj pozostałymi kromkami.

Kanapki posmaruj z wierzchu masą maślaną i połóż posmarowaną stroną na dużej patelni na średnim gazie. Wierzch pokryj resztą masła i smaż na złoty kolor przez ok. 4 minuty. Przewróć kanapki i smaż na złoty kolor przez kolejne 4 minuty. Podawaj na ciepło.

Porcja dla 4 osób

> Pobierz przepis (PDF)
Więcej przepisów